Sunday, May 31, 2009

Layan..

Hujan yang turun bagaikan mutiara~ (<<-nyanyi nih)

Ye,sedang menaip sedang hujan dengan lebatnya ditimbuni kilat2 dan guruh2..selamber je bukak internet time2 cam nih..hehe..penyelesaiannya, pakailah bateri..

Yang Sebenarrrnya (<-tone Yuna), nak letak gak gambar kat sini..during MASUM Taekwondo 2009 di UUM..

Ade cerita sikit..mule2 risau nak pergi in camp training selama 2 minggu kat UTM for MASUM preparation..sebelum tu, MASUM stands for Majlis Sukan Universiti Malaysia..ye, itulah dia.why risau?..sebabnye,x biasa dengan suasana atlet2 ni..bukan ape,tau2 je la kebebasan pergaulan macam mana..truely,i'd trapped with those things sepanjang bersame team.tapi,alhamdulillah terasa diri dilindungi, pakaian masih terjaga..berkat bace maathurat tiap2 hari..and at least 1 page of holy Quran..never missed them..Thank you Allah for giving me Your protection..Dia sentiasa bersama kita jika kita sentiasa bersama denganNya.

Anyway,mereka2 ini (team tkd utm) xde la pecah manner sangat..sume happy-go-lucky..suke marry-go-round dengan teammate sendiri..yang penting team spirit tu dapat dipupuk..tu yang seronok nye dalam sport ni..bila dalam 1 team, masing2 support masing2..macam dalam usrah jugak..masing2 support ahli usrah masing2 termasuk naqib/ah..paling best bile buat cheers..semangat cheers untuk kawan kite yang tengah fight kat dalam arena macam bazooka nak attack lawan..punye la kuat spirit tu sampai hilang2 suara..batuk2 nak demam lagi..seriusly,balik dari uum demam kejap..paling tak tahan batuk2..huuhh..yang bestnye,cheers kitorang diiktiraf paling best..mc paling suka cheers kitorang..felt so honored tu..itulah manisnya ukhuwwah terbina..cehh..hehe..

Finally, team tkd utm membawa pulang 3 bronze, 1 silver...tahun ni x dapat gold..xpe...tahun depan usaha lagi..UTM overall ranked 6th..meh nak wat turutan..top 7 je la;

1. UiTM
2. UPM
3. UKM
4. UIA
5. UM
6. UTM
7. UUM

x silap cam ni la turutannya.next post akan ade gamba..

hujan2 memang syok layan memori...~



















Taekwondo UTM MASUM '09 @ UUM

Felix, Kah Meng, Kak Win, Kak Ana, Iezzat, Abg Jay, Mirul, Syamil, Jo, Tima, Lala, Zati, Fareez (mamak hehe..), Acap, Salman, Jerry, Madame Lau..

Saturday, May 30, 2009

MASUM TKD '09

haha..x disangka2..xpernah terfikir pun nak join..mase mule2 join taekwondo utm memang fikir nak training & grading je.tournament2 x pernah pun berlegar2 kt kepale ni..tibe2 join masum..perrgh..itu pun ade gak la wat preparation join tournament2 biase dlu..mule2 join tournament mase KEWAJA '09 kat UTM, pastu terengganu (open club kot), pastu kat JB Speed Power..setakat ni masih belum dapat pingat lagi..huu..kepingin guE..mase masum pun kalah 1st round dengan UUM..kalau lebih agresif time fight tu maybe da bawak balik pingat..hehe..x nak ngaku masih x reti fight lagi tu..ishh2..eh tak..mungkin sebab nervous kot.1st time join tournament yg besar..nak ikutkan training da power..ceceyh..tabik aa Madame Lau..simple je cara de couch..tapi basah la satu baju setiap kali training..sape2 nak kurus tu,bole la join..hehe..seronok berguru ngan de..atlet veteran tu..Madame Lau Choon Boon..pingat yang de menang di'display'kan di Stadium Larkin..couch national player lagi tu..dorang cakap cara de coach kitorang same macam de coach national player..power aa tu..cume tersalah langkah aa time fight ari tu..okay,pengajarannya,agresifkan dirimu ketika berlawan..

Ade lagi nak cerita ni..Alhamdulillah sebelum in camp training telah dibasuh nurani ni terlebih dahulu..X-rek '09 by Kelab Iqra' diadakan di Tanjung Resang, Mersing dan temanya mainly pasal Palestin..seronok sebab memupuk semangat jihad dengan lebih kental lagi..terutama boikot..boikot ni sampai terbawa2 pada kawan2 team taekwondo..hee..dengan bersemangatnya bercerita tentang boikot kat diorang.ade yang bersemangat nak ikut boikot jugak lepas member cerita2 pasal boikot ni.Alhamdulillah..tapi ade jugak yang hangat2 tahi ayam..lepas abes je game gi McD..hampeh betul..ku katakan pada mereka (gelinye ayat~) "Sampai ati korang..sedare2 kite tengah menghempas pulas kat Palestine tu, korang sedap2 je kenyangkan perut dengan McD pulak tu..".Pastu diorang sengih2..Kecut hati ni.

Panjang la pulak..ari ni kena register kan adikku cipot untuk de punya tuisyen cuti ni..yo lahh.kakakmu ini sungguh mithali..hehe~

Ehemm..

Testing 1..2..3..
Waaa...x kusangka...
buat blog?...
so not me!